Odličen, enostaven in zdrav pečen brstični ohrovt s sončnični semeni

Sestavine (2-3 osebe):

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • sok 1/2 limone
  • ekstra deviško olivno olje
  • sol
  • 5 strokov česna

Preliv:

  • sok 1/2 limone
  • ekstra deviško olivno olje
  • 2 žlički javorovega sirupa
  • 1 žlička gorčičnih semen

Posip:

  • sončnična semena

Priprava:

  • Pekač obložimo s peki papirjem.
  • Brstični ohrovt očistimo; brste razpolovimo, večje pa zrežemo na četrtine. Stresemo ga v skledo.
  • Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
  • Neolupljene česnove stroke s plosko stranjo noža blago natremo. Stresemo jih k ohrovtu. Prilijemo limonin sok in olivno olje, posolimo in dobro premešamo. Vse skupaj stresemo v pekač, ki ga položimo v ogreto pečico za pribl. 30 minut.
  • Sončnična semena v suhi ponvi blago opečemo. Le toliko, da zadišijo in se rahlo obarvajo.
  • Preliv (pripravimo tik pred koncem pečenja ohrovta). V zmešamo limonov sok in sol, da se sol stopi. Prilijemo olivno olje in javorovo sirup. Dodamo gorčična semena in gladko razmešamo.
  • Pečen brstični ohrovt skupaj s česnom stresemo v skledo. Prelijemo ga s prelivom in nežno, a dobro premešamo. Jed potresemo z opečenimi sončničnimi semeni.

Vir: gurman.eu