Energijski presni browniji z orehi in kavo

Sestavine

  • 180 g orehov (razdelite na pol)
  • 112 g neslanih mandljev (na grobo sesekljani)
  • 200-300 g datljev (brez koščic)
  • 72 g presni ali navadni kakava
  • 1-2 čajni žlički mlete kave
  • Ščepec soli

Priprava

  • V multipraktik dajte 115 g orehov in 115 g mandljev in fino zmeljite
  • Dodajte presni ali navadni kakav, mleto kavo in sol. Zmiksajte, prenesite v posodo in dajte na stran.
  • V multipraktik dajte datlje in miksajte dokler ne ostanejo majhni koščki. Prestavite jih v posodo in dajte na stran
  • Mix iz oreščkov in kakava spet prenesite v multipraktik in v času miksanja, skozi odprtino počasi dodajajte malo datljev. Miksajte dokler ne dobite željene konsistence, oziroma dodajajte datlje dokler masa ne ostane skupaj, če jo stisnete v roki.
  • V pekač za torte ali kruh položite peki papir in vanj položite dobljeno maso, kateri dodate še preostalo polovico grobo narezanih orehov. Premešajte in maso z rokami enakomerno porazdelite po površini dokler ni ploska in trdna.
  • Položite v zmrzovalnik ali hladilnik preden razrežete. Brownije hranite v zaprti posodi, da obdržijo svežino. V hladilniku zdržijo najmanj 2 tedna, v zmrzovalniku pa 2 meseca.