Enostavna enoločnica iz zelene leče in divjega pora

Sestavine:

  • 300 g zelene leče
  • šopek divjega pora (7-8 kosov)
  • 1 srednja čebula
  • 2 stroka česna
  • za palec debel 3 cm kos svežega ingverja
  • žlička začimbe curry
  • 1,2 litra jušne osnove
  • 200 ml  kokosovega mleka
  • 3 žlice olivnega olja, sol in poper

Postopek:

V večjem loncu segrejemo olivno olje in na njemu prepražimo nasekljano čebulo, da postekleni ter dodamo nasekljan česen in nasekljan ingver da zadiši. Dodamo žličko začimbe curry ter pražimo cca pol minute. V lonec stresemo zeleno lečo, premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Zelena leča se kuha nekje  med 25 do 30 minut, odvistno od vrste, vseeno pa mora to pisati na embalaži.

Ko vemo koliko časa se kuha zelena leča, ji 10 minut pred koncem kuhanja dolijemo kokokosovo mleko, da se enoločnica rahlo zgosti. 8 minut pred koncem kuhanja v lonec dodamo še divji por, ki smo ga narezali pod kotom na manjše kose, da se ne razkuha in med kuhanjem obdrži obliko ter ne razpade. Na koncu solimo in popramo po okusu.