Zelenjavna lazanja s skuto in blitvo

Sestavine:

  • Zeleno rezančno testo za lazanje
  • 1kg sesekljane, kuhane in pretlačene blitve
  • 90g surovega masla
  • 250g skute
  • 1l bešamelove omake
  • 180g naribanega parmezana
  • muškatni orešček
  • sol in poper

 

Postopek:

Pečico segrejemo na 175 stopinj in pomastimo model. Liste lazanje skuhamo al dente v vreli vodi, oplaknemo z mrzlo vodo in posušimo na kuhinjskem papirju.

Prepražimo kuhano blitvo na 60 g surovega masla.

Nekoliko ohladimo, pomešamo s skuto in muškatnim oreškom, posolimo in popopramo.

Na dno modla namažemo 3-4 žlice nadeva. Pokrijemo z listi testa, na to naložimo nekoliko nadeva in tega spet pokrijemo s testom. Zalijemo z nekoliko bešamela in potresemo parmezan.

Tako plasti zlagamo, dokler model ni poln skoraj do roba. Zadnja plast naj bo bešamel in preostali parmezan, nato pa damo na vrh še kosmiče 30 g surovega masla.

Lazanjo pečemo 30-40 minut, da se naredi zlatorjava skorja. Preden postrežemo, jih hladimo približno 5 minut.