Jesenska odlična domača bučna juha

Sestavine (za 4 osebe):

  • 600 g hokaido ali muškatne buče
  • 1/2 čebule
  • 3 stroki česna
  • 8 dl vode
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 dl bučnega olja
  • sol in beli poper
  • 1 žlička rdeče mlete paprike
  • 1 ščep muškatnega oreščka
  • 1 žlica olja

Postopek:

  • Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na kose.
  • Čebulo očistimo in drobno sesekljamo ter jo prepražimo na olju.
  • Čebuli dodamo nasekljan česen, narezano bučo ter vodo.
  • Skuhamo do mehkega ter dodamo mleto rdečo papriko in muškatni orešček.
  • Vse skupaj zmiksajmo s paličnim mešalnikom.
  • Po okusu solimo in popramo, po želji vmešaj še smetano.
  • Juho serviramo toplo in z dodatkom bučnega olja.

Nasveti:

Juho lahko skuhamo v večjih količinah in jo zamrznemo na zalogo. Juhi se odlično prileže tudi žajbelj. Če imamo radi eksotiko lahko namesto smetane uporabimo kokosovo mleko in curry pasto namesto začimb.