Ta prava okusna jabolčna pita

Sestavine:

  • 1 zavojček testa za pito
  • 113 g surovega masla
  • 3 velike žlice večnamenske moke
  • 60 ml vode
  • 100 g belega sladkorja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 8 jabolk sorte granny smith (olupljenih in narezanih na koščke)

Priprava

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Medtem v ponvi raztopite maslo in na njem popražite moko, da nastane pasta. Dodajte vodo, beli in rjavi sladkor in vse skupaj zavrite. Zmanjšajte ogenj in pustite, da nekaj časa brbota.
  • V model za pito položite razvaljano testo. Po njem potresite jabolka in pokrijte z zgornjim delom testa, ki ga narežete na trakove in prepletete v mrežo. Nato čez vse prelijte mešanico masla, moke in sladkorja, ki ste ga pripravili. To počnite počasi, da se enakomerno razporedi po vsej piti in da se sirup ne bo polil čez rob.
  • Nato vse skupaj postavite v pečico in pecite 15 minut. Zmanjšajte temperaturo na 175 stopinj Celzija in pecite še 35 do 45 minut.