Pirini rezanci z bučo, mlado špinačo in orehi (za 2 osebi)

Sestavine:

  • 200 g rezancev
  • 200 g buče (maslenka ali hokkaido)
  • 100 g mlade špinače
  • 2 stroka česna
  • 1 dl smetane za kuhanje (lahko tudi sojina)
  • žlička čilija (po občutku)
  • sol in poper
  • olivno olje
  • 30 g orehov
  • pol limone

Priprava:

  • bučo narežeš na kocke (dober 1 cm), dodaš olivno olje in sol, premešaš in pečeš pri 200 °C okoli 30 minut (toliko, da malo karamelizira)
  • na olju prepražiš česen in malo čilija
  • polovico pečenih buč pretlačiš v pire, primešaš smetano in ta pire dodaš v ponev, premešaš
  • kuhane rezance vmešaš k pireju, dodaš mlado špinačo in malo pokuhaš, da se špinača zmehča
  • vmešaš koščke buč, dodaš še pražene orehe in pokapaš z malo limoninega soka

Vir: sketa.si