Sveža, domača in ekološka hrana na vašem domu.
POKLIČITE NAS 040 545 288
KOŠARICA
0.00
KOŠARICA
0.00
Kulinarični kotiček

Pirini rezanci z bučo, mlado špinačo in orehi (za 2 osebi)

Sestavine: 200 g rezancev 200 g buče (maslenka ali hokkaido) 100 g mlade špinače 2 stroka česna 1 dl smetane za kuhanje (lahko tudi sojina) žlička čilija (po občutku) sol in poper olivno olje 30 g orehov pol limone Priprava: bučo narežeš na kocke (dober 1 cm), dodaš olivno olje in sol, premešaš in pečeš...
VEČ

Enostavne poširane hruške v rdečem vinu z mascarpone kremo (za 4 osebe)

Sestavine za poširane hruške: 0,75l rdečega vina (npr. merlot, refošk ali teran) 4 trše hruške 100g sladkorja 1 vrečka vanilijevega sladkorja 1 pomaranča (sok in lupina) 1 žlička cimeta vanilija (esenca, strok ali koncentrat) Sestavine za mascarpone kremo: 3 žlice mascarpone sira 120ml sladke smetane 1 žlička vanilijeve paste 1 žlica mletega sladkorja Priprava: Pripravi...
VEČ

Pečen sladki krompir z zelišči in omako na enostaven način

Sestavine: 1 manjši sladki krompir olivno olje 2 žlici grškega jogurta 1/2 žličke paradižnikove mezge začimbe timijan, koper, sladka paprika, mlet česen, mleta čebula, rožmarin, muškatni orešček Priprava: Krompir olupimo in narežemo po dolgem kot pomfri. Damo ga v plastično posodico, kamor dodamo 2 žlici olivnega olja in začimbe. Vsake začimbe damo prbližno 1/3 žličke,...
VEČ

Tradicionalna okusna bujta repa (z mesom ali brez)

Sestavine: 500g kisle repe 5 poprovih zrnc 1 lovorjev list 1l vode (plus več po potrebi) 80 gprosene kaše 4 žlice olja 1 manjša čebula 4 stroki česna 2 žlici moke 1 žlica mlete sladke paprika 1/2 žličke majarona 1 žlička soli poper Priprava: Skuhaj repo: V velik lonec daj kislo repo. Če se ti...
VEČ

Zdrav in okusen eko brokolijev riž s porom in sušenimi paradižniki (priloga)

Sestavine 1 manjša glavica eko brokolija 1 eko por 10 sušenih in v olje vloženih eko paradižnikov sol poper 4 vejice svežega ali 1/2 žličke suhega eko timijana 1 košček (veganskega) masla (neobvezno) eko olivno olje Priprava: Brokoli narežemo na cvetke in za 5 minut potopimo v toplo soljeno vodo Cvetke vzememo iz vode, splaknemo...
VEČ

Jogurtov mousse s kakijevim pirejem

Sestavine za 4 osebe: 1 majhno granatno jabolko Jogurtov mousse 4 listi želatine ali pektina 350g gostega navadnega jogurta sok ene limone 60g sladkorja v prahu / medu ali javorjevega sirupa 150ml sladke smetane Kakijev pire 2 zrela kakija 40ml ruma 40g sladkorja v prahu / medu ali javorjevega sirupa 0,25 žličke mletega cimeta Postopek:...
VEČ

Koromačev zdravilni čaj

Čaj iz koromačevih semen Za skodelico čaja potrebujete približno 1 žlico oziroma 10 gramov semen, ki jih najprej zdrobite, da se sprostijo okus, aroma in olja. Prelijte z 2,5 dl vrele vode. Počakajte 10 minut, nato pa mešanico precedite in čaj popijte. Čaj iz svežih koromačevih listov Za drugo različico čaja potrebujete približno 60 gramov...
VEČ

Ta prava okusna jabolčna pita

Sestavine: 1 zavojček testa za pito 113 g surovega masla 3 velike žlice večnamenske moke 60 ml vode 100 g belega sladkorja 100 g rjavega sladkorja 8 jabolk sorte granny smith (olupljenih in narezanih na koščke) Priprava Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Medtem v ponvi raztopite maslo in na njem popražite moko, da nastane...
VEČ

Jesenska odlična domača bučna juha

Sestavine (za 4 osebe): 600 g hokaido ali muškatne buče 1/2 čebule 3 stroki česna 8 dl vode 1 dl smetane za kuhanje 0,5 dl bučnega olja sol in beli poper 1 žlička rdeče mlete paprike 1 ščep muškatnega oreščka 1 žlica olja Postopek: Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na kose. Čebulo očistimo in...
VEČ

Prečiščevalni zeleni sok

Sestavine: 5-6 listov zelene solate ½  šopka peteršilja 1 cela kumara (neolupljena) 2 stebla zelene Priprava: V kolikor imate sokovnik, vse sestavine operite, stisnite in spijte takoj. V kolikor uporabljate električni mešalnik (blender) pa pravtako najprej operite in narežite na manjše kose. Prenesite jih v mešalnik in dodajte 120ml vode. Začnite pri najnižji hitrosti in...
VEČ

Lahko in zdravo skutino pecivo z robidnicami in olivnim oljem

Sestavine: 60 g semoline ali pšeničnega zdroba 120 g gladke bele moke, tip 500 1 čajna žlička pecilnega praška 3 jajca 370 g ricotte ali pasirane skute 120 g sladkorja 1 čajna žlička vaniljeve esence ali semen lupinice ene limone 1 žlica mleka 1 žlica ruma (poljubno) 60 g stopljenega masla 40 ml olivnega olja...
VEČ

Okusne veganske polnjene paprike. Za prste oblizat

Sestavine: Nadev 4 paprika večje ali 6 manjših paprik 100 g kuhana leča ali sojini koščki ali pšenični drobljenec 100 g kuhan pire 50 g kuhan polnovreden riž 50 g ovseni kosmiči ali zvrhana velika žlica koruznega škroba 3 korenje naribano 5 žlica oljčno olje 1 čebula 2 strok česen 1 šopek drobjak svež peteršilj...
VEČ

Sveža sezonska mlada rdeča pesa (z zelenjem) v solati

Sestavine: 5 mladih rdečih pes z zelenjem 5 vejic timijana 3 žlice balzamičnega kisa strok fino nasekljanega česna sol, olivno olje in 1 dcl vode Postopek: Peso z zelenjem dobro operemo. Gomolje pese olupimo in jih narežemo na manjše kose, stebla narežemo na paličice dolge cca 3-4 cm, zelenje narežemo na večje kose.  Pripravimo si...
VEČ

Zelenjavna lazanja s skuto in blitvo

Sestavine: Zeleno rezančno testo za lazanje 1kg sesekljane, kuhane in pretlačene blitve 90g surovega masla 250g skute 1l bešamelove omake 180g naribanega parmezana muškatni orešček sol in poper   Postopek: Pečico segrejemo na 175 stopinj in pomastimo model. Liste lazanje skuhamo al dente v vreli vodi, oplaknemo z mrzlo vodo in posušimo na kuhinjskem papirju....
VEČ

Enostavna enoločnica iz zelene leče in divjega pora

Sestavine: 300 g zelene leče šopek divjega pora (7-8 kosov) 1 srednja čebula 2 stroka česna za palec debel 3 cm kos svežega ingverja žlička začimbe curry 1,2 litra jušne osnove 200 ml  kokosovega mleka 3 žlice olivnega olja, sol in poper Postopek: V večjem loncu segrejemo olivno olje in na njemu prepražimo nasekljano čebulo,...
VEČ

Hitra in osvežilna solata iz radiča in jabolka

Sestavine: radič 2 jabolki, korenček košček ingverja svež peteršilj jabolčni kis, bučno olje, sol gorčica Priprava Radič očistimo in operemo. Pripravimo skledo vode in vanjo dodamo jabolčni kis, koščke ingverja in šopek peteršilja. Jabolka narežemo na kockice, korenček na tanke palčke v velikosti vžigalic (julienne). Oboje sproti namakamo v ingverjevo vodo. Zmešamo preliv iz kisa,...
VEČ

Domači njoki iz krompirja in kolerabe

Osnovno testo iz kuhanega krompirja (za 2,5 kg mase ali približno 10 porcij): 2 kg kuhanega krompirja (mokastega), 25 dag moke (lažje se dela z ostro moko), 5 jajc, 5 dag masla ali druge maščobe (uporaba maščobe ni nujna, je pa dobrodošla), sol. Postopek: Skuhan krompir stremo na koščke. Dobro je, če ga razgrnemo na večji...
VEČ

Energijski presni browniji z orehi in kavo

Sestavine 180 g orehov (razdelite na pol) 112 g neslanih mandljev (na grobo sesekljani) 200-300 g datljev (brez koščic) 72 g presni ali navadni kakava 1-2 čajni žlički mlete kave Ščepec soli Priprava V multipraktik dajte 115 g orehov in 115 g mandljev in fino zmeljite Dodajte presni ali navadni kakav, mleto kavo in sol. Zmiksajte, prenesite v posodo in dajte na stran. V multipraktik dajte datlje...
VEČ

Veganski burgerji iz rdeče pese

Sestavine (4-6 polpet, za 1-2 osebi): 250 g naribane rdeče pese (2 srednji veliki ali 4 majhne olupljene rdeče pese) 65 g poljubnih finih kosmičev (če imaš velike jih na hitro zmiksaj, da se nekoliko razdrobijo) čajna žlička drobno sesekljane čebulice manjši strok drobno nasekljanega česna 45 g fete 1 jajce sol in poper pest...
VEČ

Odličen, enostaven in zdrav pečen brstični ohrovt s sončnični semeni

Sestavine (2-3 osebe): 500 g brstičnega ohrovta sok 1/2 limone ekstra deviško olivno olje sol 5 strokov česna Preliv: sok 1/2 limone ekstra deviško olivno olje 2 žlički javorovega sirupa 1 žlička gorčičnih semen Posip: sončnična semena Priprava: Pekač obložimo s peki papirjem. Brstični ohrovt očistimo; brste razpolovimo, večje pa zrežemo na četrtine. Stresemo ga...
VEČ

Kruh z drožmi

Sestavine: · Matične droži nahranimo: · 50 gramov moke · 40 gramov postane vode (voda, ki je stala vsaj nekih 10 ur)   Sestavine za hlebec: · 100-130 gramov vzhajanih droži · 500 gramov moke (bela, svetla pirina ali 1/2 polnozrnate in 2/3 navadne) · 320-340 gramov postane vode · 10 gramov soli · riževa moka za pomokanje (ali brezglutenska, ajdova, koruzna)  ...
VEČ

How to steam & purée your sugar pie pumkin

Cut the halves into smaller pieces and place in a large pot of water with a steam basket to keep the pumpkin pieces from touching the water.
VEČ

Great bulk recipes to help use all your organic vegetables

A fridge full of organic vegetables purchased or harvested with the best of intentions, and then life gets busy, leaving no time to peel,
VEČ

How can salmon be raised organically in fish farms?

Organic food consumption is rapidly increasing. The heightened interest in the global environment and a willingness to look
VEČ

Change your eating habits with this organic food diet plan

The Age of Information has given us modern conveniences like the Internet and smart devices. With these, information is readily available
VEČ

Caring for your body with antioxidant rich organic superfoods

We are all fighting the ravages of time. But, what if time didn’t have to be so ravaging? Antioxidants may be the answer to help your body grow old
VEČ
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare