Sestavine (2-3 osebe):
- 500 g brstičnega ohrovta
- sok 1/2 limone
- ekstra deviško olivno olje
- sol
- 5 strokov česna
Preliv:
- sok 1/2 limone
- ekstra deviško olivno olje
- 2 žlički javorovega sirupa
- 1 žlička gorčičnih semen
Posip:
- sončnična semena
Priprava:
- Pekač obložimo s peki papirjem.
- Brstični ohrovt očistimo; brste razpolovimo, večje pa zrežemo na četrtine. Stresemo ga v skledo.
- Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
- Neolupljene česnove stroke s plosko stranjo noža blago natremo. Stresemo jih k ohrovtu. Prilijemo limonin sok in olivno olje, posolimo in dobro premešamo. Vse skupaj stresemo v pekač, ki ga položimo v ogreto pečico za pribl. 30 minut.
- Sončnična semena v suhi ponvi blago opečemo. Le toliko, da zadišijo in se rahlo obarvajo.
- Preliv (pripravimo tik pred koncem pečenja ohrovta). V zmešamo limonov sok in sol, da se sol stopi. Prilijemo olivno olje in javorovo sirup. Dodamo gorčična semena in gladko razmešamo.
- Pečen brstični ohrovt skupaj s česnom stresemo v skledo. Prelijemo ga s prelivom in nežno, a dobro premešamo. Jed potresemo z opečenimi sončničnimi semeni.
Vir: gurman.eu