Sestavine:
- 5 mladih rdečih pes z zelenjem
- 5 vejic timijana
- 3 žlice balzamičnega kisa
- strok fino nasekljanega česna
- sol, olivno olje in 1 dcl vode
Postopek:
Peso z zelenjem dobro operemo. Gomolje pese olupimo in jih narežemo na manjše kose, stebla narežemo na paličice dolge cca 3-4 cm, zelenje narežemo na večje kose. Pripravimo si ponev s pokrovom.
V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in gomolje na hitro malo popražimo (1 min), nato dolijemo vodo in dodamo timijan (za vsak gomolj eno vejico) in na srednji moči pokrito kuhamo cca 10 minut – do mehkega. V tem času voda skoraj povre, zato dodamo narezana stebla in jih pokrita kuhamo 3 minute. Dodamo nasekljan česen, da zadiši in zalijemo s 3 žlicami balzamičnega kisa. Odstranimo vejice timijana in dodamo še narezano zelenje ter pokrito kuhamo cca 1 minuto, da zelenje malo uvene. Na koncu še dobro solimo, previdno premešamo, stresemo v skledo in pokapamo z nekaj kapljicami dobrega olivnega olja.